// luet kirjoitusta...

Työhakemus

Hyvä työhakemus

 

Työhakemuksen kirjoittamisessa on tärkeää miettiä seuraavia asioita:

  • Mitkä ovat omat toiveesi ja tavoitteesi työssä?
  • Mitkä ovat sinun vahvuutesi ja osaamisalueesi?
  • Mitkä asiat työkokemuksestasi, opinnoistasi, harrastuksistasi ja persoonastasi kiinnostaisivat työnantajaa?
  • Mitkä asiat tai kokemukset ovat kehittäneet sinun tietojasi ja taitojasi?


Työnantajat saavat paljon tylsiä, luettelomaisia ja persoonattomia työhakemuksia. Juuri sinun hakemuksesi pitäisi erottautua mahdollisesti jopa satojen työhakemusten joukosta. Kun kirjoitat hakemuksen, tee se juuri sitä nimenomaista paikkaa koskien, johon olet hakemassa. Hanki taustatietoja kyseisestä paikasta, jäsentele taitojasi selkeästi ja mielenkiintoisesti ja herätä lukijan mielenkiinto jo hakemuksen ensimmäisessä lauseessa.

Työpaikkailmoituksessa on usein pitkä lista tietoja ja taitoja, joita edellytetään työnhakijalta. Vaikka et omistaisikaan kaikkia niitä asioita niin älä lannistu. Tuskin kukaan ihminen on juuri se työpaikkailmoitusta vastaava henkilö, jota työnantaja hakee. Tärkeää on osoittaa vahvuutesi ja sopivuutesi paikkaan korostamalla omia hyviä puoliasi.

Ajattele missä asioissa sinä olet hyvä, mitä haluat oppia työssä ja kerro nämä asiat hakemuksessasi. Muista kertoa, että miksi juuri sinä olisit hyvä kyseiseen työtehtävään ja miksi juuri sinut pitäisi valita. Kehu itseäsi, realistisesti. Mahdollisessa haastattelussa voit vakuttaa työnantajan omilla vahvuksillasi, etkä joudu epämukavaan tilanteeseen kehuttuasi itseäsi epärealistisesti. Työhakemuksella markkinoit itseäsi ja  muista tehdä siitä juuri sinun näköinen.


Katso tästä Työhakemus.netin työhakemusmalli

Keskustelua aiheesta

17 kommenttia kirjoitukselle “Hyvä työhakemus”